¨

TV ØST sender ekstraudsendelse om Præstøulykken

Cecilie og Line møder nogle af dem, der var med til at redde dem for 5 år siden.

TV ØST markerer femåret for ulykken på Præstø Fjord med en times direkte udsendelse fra havnen i Præstø. Hvad har vi lært siden dengang?

Torsdag d. 11. februar er det fem år siden, at 13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole kæntrede med deres dragebåd på Præstø Fjord. I den anledning vender TV ØST tilbage til havnen i Præstø, og sender torsdag kl. 19:55 en times direkte udsendelse om Præstøulykken. 

Mød elever og forældre

Ulykken fik alvorlige konsekvenser for mange af de 13 elever, der tilbragte timer i det iskolde fjordvand, og den ene af lærerne overlevede ikke. Men det er også en historie om overlevelse og om at rejse sig efter tragedien. 

Undervejs i udsendelsen torsdag aften kan du møde Line og Cecilie, der sad i dragebåden, da den kæntrede. Du kan også møde en af elevernes far,Thomas Bøhm. Han savner stadig en undskyldning fra efterskolens tidligere forstander.

Er kommunerne gode nok til genoptræning?

Der vil også være interview med den læge, der tog imod nogle af eleverne på Rigshospitalet - og som stadig ser eleverne fem år efter. 

Endelig rejses spørsgmålet om kommunerne har de specialiserede tilbud, der er behov for, når det kommer til genoptræning af unge mennesker. Kommunernes Landsforening svarer på kritikken.

Du kan deltage i debatten

Du kan deltage i debatten ved at benytte hashtagget #præstøulykken5årefter eller skrive en kommentar inde på TV ØSTs facebookside. 

Udsendelsen bliver også sendt direkte på TV 2 Lorry, og bliver genudsendt torsdag aften klokken 23:05 på TV ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App