Præstøoffer: Nu flytter jeg hjemmefra

Fem år efter Præstø-ulykken er det nu tid for Cecilie Gyldendal Rasmussen at tage det næste store skridt i livet. Hun skal flytte hjemmefra.

Tema: 13 unge og to lærere i stor kæntringsulykke - sådan har de det fem år efter Præstøulykken
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har været en lang, hård kamp. Sådan beskriver Cecilies forældre, hvordan det har været for Cecilie at komme videre efter den tragiske ulykke på Præstø Fjord for fem år siden. Hun er gået fra ikke at kunne overskue andre mennesker og efterskolen til nu at søge efter sin egen lejlighed.

Cecilie har i årene efter ulykken ikke været særligt socialt aktiv, fordi hun ikke kunne rumme det.

- Det har været meget mærkeligt for os. Vi har tit undret os over, at når hendes veninder var på disko og ude og hygge med nogle øl, så har Cecilie siddet herhjemme med os gamle, siger Cecilies far, Jan Gyldendal Rasmussen, i indslaget til TV ØST.

Cecilie har ikke kunne tage toget eller bussen selv, så hvis hun endelig var sammen med en veninde, så skulle forældrene hente hende.

Det er endt med det gode, selvom det har været noget af en kamp, siger Cecilie

Beskytter sig selv

Cecilie oplever det, som om verden suser forbi.

-Jeg beskytter mig selv, når det bliver for meget. Jeg afskærmer mig. Det er, som om jeg står på en perron og kigger på at toget kører forbi. Jeg står her, og hele verden suser forbi, siger hun.

Hun er ikke i tvivl om, at det er på grund af ulykken, at hun føler sådan nu.

Nye tider - fremtiden ligger lige for

I dag har Cecilie ingen problemer med at tage hverken bus, tog eller bil selv. Hun er i gang med en uddannelse som pædagog og humøret er højt igen.

- Jeg er blevet mere voksen, bedre til at træffe beslutninger, og jeg har fået mere personlighed, siger hun og fortsætter.

- Det er endt med det gode, selvom det har været noget af en kamp.

Nu starter hun et nyt kapitel i sit liv.

 

TV ØST markerer femårsdagen