Overblik over sagen om Præstø-ulykken

Efter ulykken på Præstø Fjord følger et langt retsligt efterspil, der ender med, at skolen skal betale en kvart million i erstatning. Skolelederen får 60 dages betinget fængsel og får samtidig frakendt retten til at undervise i sejlsport.

Tema: 13 unge og to lærere i stor kæntringsulykke - sådan har de det fem år efter Præstøulykken
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

11. februar 2011

2 lærere og 13 elever fra Lundby Efterskole sejler ud i en dragebåd på Præstø Fjord. Båden kæntrer, da elever og lærere på grund af hård vind og høje bølger forsøger at vende rundt og sejle tilbage.  Det lykkes for enkelte elever selv at svømme i land. De øvrige elever og den ene af lærerne bliver reddet op i løbet af en flere timer lang redningsaktion. Mange af dem er bevidstløse og stærkt underafkølede, da de bliver samlet op i det ca. 2 grader kolde vand. Den anden lærer drukner.

Læs mere: Video: Få et overblik over Præstø-ulykken

14. september 2011

Søfartsstyrelsens maritime havarikommission retter i en såkaldt søulykkesrapport en sønderlemmende kritik med Lundby Efterskole og dens ledelse. Skolen var ikke i tilstrækkelig grad opmærksomme på risikoen ved dragebådssejlads, skolen havde ingen tilfredsstillende sikkerhedsregler på området og det var ’forbundet med betydelig risiko for en ulykke at sejle på Præstø Fjord under de givne omstændigheder’.

1. oktober 2012

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rejser tiltale mod Lundby Efterskole og dens leder Truels Truelsen for ’uagtsomt manddrab og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse’ ifølge straffelovens paragraf 249. Anklagemyndigheden kræver, at skolelederen får en ubetinget fængselsdom. Strafferammen er op til fire måneders fængsel.

Læs mere: Lucas skal give hjertemassage i hele regionen

1. februar 2013

Byretten kender Lundby Efterskole skyldig i uagtsom legemsbeskadigelse af 7 børn. Skolen skal betale en kvart million i erstatning og skoleleder Truels Truelsen får 60 dages betinget fængsel og får samtidig frakendt retten til at undervise i sejlsport. Skolen modtager dommen, men forstanderen anker den til landsretten.

Læs mere: Se domsafsigelsen: Derfor blev Præstø-forstanderen dømt

8. november 2013

Østre Landsret stadfæster dommen over forstander Truels Truelsen.