3 års dag efter Præstø-ulykken

I dag er det 3 år siden, at den tragiske ulykke, hvor 13 elever og 2 lærere kæntrede i en dragebåd på Præstø Fjord, fandt sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det markerer en af forældrene til en elev, der var ombord på båden, med at udgive bogen Livskæntring.

Bogen er skrevet af Jane Bodholt Svendsen, som til daglig bor i Egebjerg i Odsherred. Den skæbnesvangre dag den 11. febuar 2011 sad hun i Mexico med sin mand og yngste søn, da hun fik sit livs værste besked. Sønnen Kristoffer var kæntret i en dragebåd sammen med 12 andre efterskoleelever fra Lundby Efterskole. 

Konsekvenserne af en ulykke

I dagene der fulgte tog familien hjem til sønnen, som lå på Rigshospitalet. Oplevelserne dér og på Hammel Neurocenter er nu blevet nedfældet i en bog. Her fortæller Jane Bodholt Svendsen også om, hvilke konsekvenser sådan en ulykke har for familielivet og ægteskabet.

- Jeg har skrevet bogen, fordi der er så mange, som har ment og sagt noget om ulykken på Præstø Fjord, men det er jo kun overfladen, som er kommet frem. Når 15 familier bliver ramt, reagerer vi på 15 forskellige måder. I "Livskæntring" fortæller jeg om vores måde at tackle krisen på, siger Jane Bodholdt Svendsen.

I dag fejrer familien dagen den 11. februar, fordi det var dagen, Kristoffer overlevede.