Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Svesker i kæmpepærer

Mads har besøgt Kildevejens Frugt på Lolland, og får både kæmpepære og svesker med hjem til David. Pærerne pocheres, sveskerne laves til kompot og det hele serveres med en cremet, hvid chokoloadesovs.

OPSKRIFT:
Pocherede pærer med sveskekompot

4 pærer
1/2 l æblemost
1 dl. sukker
Lidt frisk rosmarin

Sveskekompot:
15-20 svesker
1 dl. sukker
2 dl. æblemost
Lidt frisk rosmarin

Chokoladesauce:
200 gr. hvid chokolade
50 gr. smør
½ dl. fløde
4 Bastogne kiks


Skræl pærerne. Del dem i 2 og fjern kernehuset.
Kom dem i en gryde og dæk dem med æblemost.
Tilsæt sukker og frisk rosmarin.
Kog pærerne under låg i 5-10 min. ved svag varme. Pærerne skal bevare lidt bid.

Skær sveskerne ud og fjern stenene.
Kom dem i en lille gryde og tilsæt sukker og æblemost.
Put en smule rosmarin i og sat det til at simre på lavt blus.
Det skal have en marmeladeagtig konsistens

Smelt halvdelen af chokoladen under omrøring.
Hak kiksene groft.
Vend det sammen og læg det ud på bagepapir. Giv det evt et klem med en kagerulle eller skærebræt. Lad det køle af.

Kom så 100 gr chokolade mere i gryden. Tilsæt smør og fløde og rør det sammen til en chokoladesauce over varme.

Anret chokoladesaucen nederst på en tallerken. Kom pæren ovenpå. Læg lidt mere chokoladesauce i pæren. Kom sveskekompotten ovenpå og pynt med de sprøde kiks.

Pynt med frisk rosmarin og små skiver af svesker.
29/9/2023

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.