Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Ølbøffer med ølløg og ølbeder

Der er masser af øl på bordet efter Mads har genbesøgt Juels Bryg nær Nakskov. Og der kommer masser af øl i maden, når David laver krydrede hakkebøffer med bløde løg og stegte rødbeder. Mads får naturligvis smagt på det hele.

OPSKRIFT:
Ølbøffer med ølløg og ølbeder

400 gr. hakket oksekød
1 spsk. sennep
Lille bundt purløg
Lille bundt estragon
1 spsk. salt
1,5 dl mørk øl
2 bananscalotteløg

6 bananscalotteløg
100 gr. smør
2-3 dl. lys øl
Lille bundt frisk estragon

2 store rødbeder
2 –3 dl mørk øl
Lille bundt frisk estragon
Lidt frisk purløg
salt

1 bakke vagtelæg
1 sjat øl


Skræl løgene og hak 2 af dem i fine tern.

Seks af løgene skæres fint på langs og kommes i en gryde.
Kom grofthakket estragon i og tilsæt smør og øl.
Lad det simre så løgene bliver bløde.

Rør kødet med sennep, salt, hakket purløg, hakket estragon, finthakket bananscalotteløg.
Kom lidt øl i og rør den godt sammen.
Form 4 bøffer og steg dem på en pande.

Skræl rødbederne og skær dem i skiver.
Kom halvdelen i en lille kasserolle og steg dem af. Hæld lidt øl over og lad det koge ind.
Rør engang i mellem så det ikke koger tør for øl. Tilsæt evt. lidt øl.
Kom hakket put løg og estragon over. Smag til med salt.

Lav små spejlæg på en pande. Kom øl på og læg låg over. Så damper de færdigt på få sekunder.

Anret løg og rødbeder. Kom bøffen oven på og pynt med spejlæg og friske urter
6/10/2023

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.