Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Havtorn og rejer

Havtorn er nogle små syrlige bær, som ofte bruges til marmelade. Men David bruger de friske havtorn, Mads har med fra bakkerne i Odsherred, til en frisk kompot, der serveres til stegte kæmperejer. Og sørme om ikke David har en overraskelse i ærmet også.

OPSKRIFT:
Havtorn og kæmperejer

300 gr. små tomater
100 gr havtorn
3 bananskalotteløg
Lille bundt frisk timian
1 dl. havtornjuice
2 spsk. æble/ havtorn marmelade (eller anden frugtkompot/marmelade/chutney)

6 store rejer – eller mange små
Olie til stegning
2 spsk. havtorn marmelade

2 bananskalotteløg
2 dl. hvidvin
5 cl. havtornjuice
50 gr. smør


Del tomater i kvarte og put dem i en lille kasserolle. Kom havtorn op i. Skræl løgene og hak dem i grove tern. Hak timian og tilsæt dem sammen med lidt marmelade og havtornjuice. Sæt det til at simre.

Skræl løg og skær dem i små tern og sautér dem af i lidt olivenolie. Kom hvidvin på og lidt havtorn juice og lad det reducere til ca. halvdelen. Pisk smør i inden servering.

Bræk hovederne af rejerne, fjern skal og tarme og del dem på langs. Steg dem på en varm pande med skindsiden nedad. Kom lidt havtorn kompot med. Lad dem få en flot stegeskorpe. Pas på de ikke får for længe, så bliver de seje.

Anret kompotten i bunden af tallerkenen, kom rejerne ovenpå og anret saucen rundt om. Pynt evt. med friske urter
7/9/2023

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.