Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Grillet perlehøne med rabarbervinaigrette

Hos Mosegårdens Jordbrug nær Regstrup er kunderne ikke bare kunder, men andelshavere. Og der dyrkes økologiske grøntsager i massevis. Mads får lidt af hvert med hjem, som David griller sammen med perlehøne og en rabarbervinaigrette. Og Mads lærer, at selv om en rabarber er enorm, kan den godt være lidt sur.

OPSKRIFT:
Perlehøne med rabarbervinaigrette

4 perlehønebryster
½ bdt. radiser
½ rød hovedsalat
1 fennikel
2 scalotteløg
50 gr pinjekerner
1 stilk rabarber
Lidt frisk persille
2 spsk. olivenolie
2 tsk. sesamolie
1 tsk. soja


Snit radiserne i fine skiver. Læg dem i koldt vand, så bliver de ekstra sprøde.
Skyl salaten grundigt. Riv den groft med fingrene. Vend radiserne i.

Snit rabarberstilken i fine skiver, dernæst i strimler og til sidst i små tern. Vend dem i olivenolie, sesamolie og soja. Kom finthakket persille i.

Skræl scalotteløget og hak det groft.
Fjern bund og det yderste blad fra fenniklen. Skær den grove midte ud. Hak det groft.

Skær benet af perlehønebrystet. Grill dem forsigtigt.

Sautér løg og fennikel i en lille gryde i lidt olie. Kom pinjekerner ved.

Anret salaten og de varme grøntsager med skiver af perlehøne ovenpå. Kom rabarbervinaigretten rundt om. Pynt med urter.
30/6/2023

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.