Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Chili og Mørbrad

Der er to ting, David ikke bryder sig om: Chili og hvidløg. Men det er lige netop, hvad Mads har hentet i en lille vejbod i Odsherred. Det sætter Mads's smagsløg og Davids fantasi på prøve, men resultatet er stærkt på den gode måde, med stegt svinemørbrad med ostesalat og chilistegte majs.

OPSKRIFT:
Chili og mørbrad

1 grisemørbrad

1 bundt kruspersille
2 dl olivenolie
1 spsk. chilipasta
50 ghr. ”Gammel knas” eller anden fast, salt ost.

4 store bananskalotteløg
100 gr. smør
Lidt røget chiliolie

3 majskolber
Olie til stegning
2 spsk. honning med chili
75 gr. smør


Skyl persillen grundigt og hak den fint.
Vend den i olivenolie og kom chilipasta i efter smag.
Riv osten fint og bland den i.

Skræl løgene og skær dem i grove skiver. Steg dem kort af i en lille gryde, tilsæt smør og lad det simre. Tilsæt chiliolie efter smag

Pil bladene af majsene og skær dem både på langs og på tværs.
Kom olie på en pande og læg majsene op på. Tilsæt honning og smør og skru ned for varmen.

Fjern eventuelle sener og fedt fra mørbraden og skær den ud i bøffer.
Krydr med salt og peber og vend dem i chilipasta eller olie – efter smag!

Anret bøfferne med de bløde løg og de stegte majs ved siden af. Kom persillepestoen på toppen.
Tilføj mere chili hvis du har lyst.
22/9/2023

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.