Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Grillet gris med sommergrønt

Mads har besøgt Danmarks måske mindste gods nær Asnæs - der ret beset ikke er et rigtigt gods, men mere en lille gård. Men de har både friske grøntsager og gode vine, som i samspil med en lille grill og en lækker svinemørbrad skaber en uhyggelig god stemning.

OPSKRIFT:
Grillet grisemørbrad med sommergrønt

1 grisemørbrad
1 dl. tomatsalsa/ tomatmarinade
200 gr kartofler
200 gr. tomater på stilk
1 stk. hovedsalat
10 små gulerødder med top
1 bundt forårsløg
Frisk kruspersille
Frisk bronzefennikel

Evt.
1 fl. Iskold rosévin (mens De venter på maden)
Henkogte tomater og oliven uden sten til salaten.


Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Skær fedt og sener af mørbraden. Vend den i tomatsalsa og grill den hel.
Skær bund og top af forårsløg, skær det meste af toppen på gulerødderne og grill det hele ved svag varme.

Læg de kogte kartofler op til grøntsagerne på grillen.
Når mørbraden er færdig tages den af for at hvile ca. 10 min inden den skæres ud.
Læg herefter tomaterne kort på grillen.

Skyl salat, persille og bronzefennikel grundigt.
Anret grøntsagerne sammen på tallerkenen.

Skær kødet i skiver og læg det ved siden af. Pynt med salaten og urterne ovenpå.
Server evt. henkogte tomater og oliven uden sten til.
23/6/2023

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.