Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Grillede rejer med grønne jordbær

Mads har plukket jordbær på Birkehøjgård nær Nykøbing Sjælland. Desværre var de ikke helt modne endnu, men det passer fint til Davids opskrift på grillede kæmperejer med kål, asparges og en viennegrette af grønne jordbær.

OPSKRIFT:
Grillede rejer med grønne jordbær

Grillede rejer med kål, asparges og grønne jordbær.
8 store Madagaskar rejer
Lille bundt hvide asparges
2 pak choi kål
1 courgette
1 bakke grønne jordbær
Frisk (thai)basilikum Frisk (bredbladet)persille
3 spsk. olivenolie
2 tsk. soja
1 tsk. salt
2 bananscalotteløg


Del pak choi kålen på langs i kvarte. Fjern evt. de yderste blade. Skyl grundigt.
Skær courgetten i 8 brede stykker.

Grill courgetter og kål møre. Vend dem hyppigt.

Hak de friske krydderurter groft. Vend dem i olie, soja og salt.
Bræk hovedet af rejerne, del kroppen på langs, fjern tarmene og skyl rejerne.
Grill rejerne og smør dem med krydderurteolien. De er færdige når kødet bliver hvidt.
Knæk bunden af de hvide asparges og skræl den seje skræl af.
Grill dem kort på grillen. De må gerne have lidt bid. Skræl scalotteløgene og hak dem fint. Vend dem i krydderurteblandingen. Skær jordbærrene i skiver. vend også dem i krydderurteblandingen.
Anret kålen og courgetterne i bunden af fadet. Læg rejer og asparges ovenpå og kom krydderurteolie over. Pynt med urter.
16/6/2023

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.