Gong, gong, gong: Prøvedag med alternativ meditation på Lolland er en stor succes

Der dukkede så mange op til en gratis forsmag på meditationsmetoden Gong, at instruktøren nu vil lave hold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der ligger godt med børn og voksne med lukkede øjne og afslappede kroppe i gymnastiksalen på Borgerskolen i Maribo og bliver gonget.

De lytter til høje, insisterende lyde fra tre gong-gong'er, der hænger i salen og er det helt centrale element i den asiatiske meditationsform Gong, der menes at være godt for nervesystemet og kan hjælpe på mentale og fysiske problemer.

quote Gongerne hjælper med at bevare den medidative proces, så at alle de tanker, der kan komme susende, eksempelvis indkøbslisten og vasketøjet,bliver nemmere at sortere fra

Silke Due, instruktør

Fredag foregik en gratis meditation på skolen i Maribo, hvor nysgerrige sjæle kunne kigge forbi med liggeunderlag, pude og tæppe.

Bag arrangementet og gong-spilleriet står Silke Due, der er uddannet biopat.

- Gongerne hjælper med at bevare den medidative proces, så at alle de tanker, der kan komme susende, eksempelvis indkøbslisten og vasketøjet,bliver nemmere at sortere fra, siger Silke Due.

- Dem, der er kommer, er ofte stresset, angste og deprimeret og har typisk behov for ro i hovedet .Men alle kan have gavn af at fordybe sig i meditationen, siger hun. 

Det gør noget i kroppen

En af de fremmødte var Rebecca Galsgaard fra Søllested. Hun har tidligere prøvet Gong-meditationen og havde taget sine børn med.

- Man kan mærke, at det gør noget i kroppen. Det vibrerer og går ind og arbejder lige der, hvor man synes, man har behov, siger hun.

Silke Due fortæller, at der til fredagens gongmeditation kom over 60 deltagere i løbet af dagen. På næste fredag starter hun et betalende hold op.  


Nyhedsoverblik