Vilde heste, fugle og planter - nyt naturområde ser dagens lys på Falster

Fem landmænd sælger dyrket jord til Den Danske Naturfond, som sammen med Guldborgsund Kommune vil skabe nyt naturområde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De lokale falstringer og sommerhusejere- og lejere i det populære område Marielyst får nu glæde af et nyt stort naturområde med enge, søer og skov, som samtidig skal være hjemsted for vilde fugle, insekter, padder, planter og heste.

Det er Den Danske Naturfond, som har købt det 130 hektar store område af fem landmænd. Guldborgsund Kommune skal stå for den daglige drift af området og udvikle dets muligheder.  

Der er sat 10 millioner kroner af til projektet.

Det oplyser Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Hjem for sjældne sommerfugle

Området bliver en del af et større naturområde på i alt 400 hektar, som også rummer den statsejede Bøtø Nor Fuglereservat og Bøtøskoven, som Naturfonden ejer.  Bøtøskoven udmærker sig ved at være hjemsted for en række sjældne sommerfuglearter, blandt andet sort ildfugl og spejlbredpande. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sommerfuglen sort ildfugl lever i Bøtøskoven.
Sommerfuglen sort ildfugl lever i Bøtøskoven. Foto: Frederik Johansen

- Vi er meget glade for, at vores mange borgere og turister nu kan få endnu flere gode naturoplevelser i Guldborgsund Kommune. Det nye område bliver en naturoplevelse i topklasse for hele familien. Man kommer til at se naturen trives, mens man går en tur eller drikker sin medbragte kaffe, siger borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) i pressemeddelelsen.

design_uden_navn.jpg
Læs også
For første gang i Danmark - ny dyreart fundet på Falster
design_uden_navn.jpg
Læs også
For første gang i Danmark - ny dyreart fundet på Falster

Den Danske Naturfond og Guldborgsund Kommune skal udarbejde en naturplan for genopretningen og plejen af naturen. Allerede nu åbner kommunen dog en nyanlagt natursti på 15 kilometer, der bevæger sig rundt i området.

Det nye område er udpeget af EU som Natura 2000.


Nyhedsoverblik