SF vil have Saxenhøj med i psykiatri-forhandlinger

SF vil have undersøgt arbejdet på institutioner som Saxenhøj, så risikoen for voldelige overfald reduceres i fremtiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen har netop fremlagt et udspil til en ny psykiatriplan, men indsatsen for steder som Saxenhøj og Ringbo glimrer ved sit fravær, mener SF's psykiatriordfører Özlem Cekic ifølge Avisen.dk.

 

I forbindelse med forhandlingerne om psykiatriplanen til 1,6 milliarder kroner, stiller partiet nu krav om, at der afsættes penge til at kulegrave socialpsykiatrien.

 

- Det er et af vores vigtigste krav. Det kan ikke være rigtigt, at man skal betale med sit liv for at hjælpe en borger, siger Özlem Cekic til Avisen.dk.

 

Forhandlingerne starter i eftermiddag.

3 stukket ihjel på et halvt år
 

Inden for et halvt år er tre ansatte på botilbud for hjemløse og stofmisbrugere blevet stukket ihjel med knive. Det skete på Forsorgshjemmet Saxenhøj på Lolland og bostedet Ringbo i Bagsværd.

 

Konkret vil SF have et hurtigt-arbejdende udvalg, der skal undersøge, hvordan sikkerheden er inden for socialpsykiatrien, som Saxenhøj og Ringbo hører under.

 

Flere fagforeninger har i de seneste uger påpeget, at massive nedskæringer inden for hospitals- og distriktspsykistrien har sendt mennesker med ubehandlede psykiske sygdomme i armene på institutioner som Saxenhøj og Ringbo.

 

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, forklarede i går til Avisen.dk, at de steder er beregnet til socialt udsatte hjemløse og ikke har de nødvendige behandlingstilbud til at håndtere folk med eksempelvis psykoser.

 

 Analyser har peget på, at mange psykiatriske patienter oplever behandlingsforløb og overgange mellem de forskellige sektorer som præget af mangelfuld planlægning, koordinering og opfølgning.

 

Psykiatriordfører Camilla Hersom (R) ønsker ikke kommentere SF's krav forud for forhandlingerne.

 

 - Det er helt legitimt at stille krav. Men det er en meget omfattende plan, der når rundt i mange hjørner. Men vi skal også passe på med at tro, at vi kan alt inden for det her, siger Camilla Hersom til Avisen.dk.


Nyhedsoverblik