Odsherred er mester i integration

I Odsherred Kommune kommer hver fjerde arbejdsløse indvandrer i job eller uddannelse inden for et halvt år. Det gør kommunen til landets hurtigste

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Naw Khan San er flygtet fra Burma og arbejder nu på Lammefjords Grønt i Fårevejle i Odsherred Kommune.


- Jeg er rigtig glad for at være her, fortæller hun, mens hun er ved at snitte brocolli til en af de snittede salater, som virksomheden producerer.


Mangel på dansk arbejdskraftVirksomheden har ni burmesere og en række tyskere, litauere og polakker ansat. Indvandrere og flygtninge udgør næsten halvdelen af de 45 ansatte.


- For tre-fire år siden var det meget svært at skaffe dansk arbejdskraft, så det var faktisk indledningen på, at vi tog fat på at få noget mere udenlandsk arbejdskraft. Det har fungeret fint gennem årene, siger produktionsdirektør, Vagn Erik Aarøe til TV2 ØST.


Virksomheden har nydt godt af et tæt samarbejde med Odsherred Kommune, som er Danmarks bedste til at få flygtninge og indvandrere i job.


Søger bestemte typer flygtningeHver fjerde ledige indvandrer eller flygtning er i job eller uddannelse inden for et halvt år. Det er der ingen andre kommuner i landet, der kan prale af.


En af forklaringerne på succesen kan være, at kommunens integrationsteam gør sit for at få de flygtninge, det gerne vil have.


- Vi ønsker helt klart at få flygtninge, som ikke har en eller anden høj uddannelse, siger integrationskonsulent, Katrine Høft og fortsætter:


- Meget af det arbejde, vi har i kommunen, er ufaglært. Derfor ville det ikke give mening at få en højt uddannet flygtning, som ville søge hurtigt videre og ikke føle sig tilpas her i kommunen.


Nyhedsoverblik