Nyt køkken får markant kritik af politikere

Det nye Fælleskøkken i Guldborgsund Kommune er stødt på massive problemer, og det får nu kommunens politikere til at kritisere forløbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et nyt fælleskøkken skulle have leveret mad til sygehuset i Nykøbing Falster og flere andre steder fra 1. januar, men det er ikke kommet ordentligt i gang på grund af problemer, og det får nu økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune til at kritisere forløbet.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Rod i leveringen

Køkkenet blev indviet midt i december, og allerede samme dag blev lederen fyret, fordi det kom frem, at køkkenet ikke ville være i stand til at levere mad fra 1. januar. Tilsyneladende er der stadig problemer. I hvert fald skriver folketidende.dk, at der er store problemer med at levere mad til pensionister, og at nogle får leveret forkert mad, mens andre får mad på forkerte dage.

Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune holdt møde 6. januar og fik her en orientering omkring de aktuelle problemer med madproduktionen fra Fælleskøkkenet I/S, som er et samarbejde mellem Regionen, Lolland og Guldborgsund Kommuner. I pressemeddelelsen skriver udvalget, at det er et enigt Økonomiudvalg, der efter mødet udtrykker stor forundring og markant kritik af det hidtidige forløb.

Problemer er problematiske

Blandt andet finder økonomiudvalget det problematisk, at der så kort før målstregen kan opstå massive problemer med at opfylde de indgåede kontrakter og ikke mindst, at problemerne er kommet som en overraskelse for den siddende bestyrelse.

Økonomiudvalget forventer, at Fælleskøkkenet I/S hurtigst muligt får styr på den samlede produktion og leverance og bemærker med tilfredshed, at madleverancen til de ældre i hele forløbet har været og er sikret.

Det nye køkken har kostet 63 millioner kroner og er ejet af Guldborgsund Kommune (39,4 procent), Lolland Kommune (38,9 procent) og Region Sjælland (21,7 procent).


Nyhedsoverblik