Kommunerne bremser erhvervslivet

Kommunalpolitikerne vil skabe flere private jobs, men kommunernes bureaukrati bremser det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Samtidigt med at kommunerne kæmper for flere private arbejdspladser, bruger virksomhederne alt for meget tid på at hænge i omstillingen, vente på svar eller finde de rigtige at spørge.

Det er med til at forhindre ivæksættere og virksomheder i at skabe nye arbejdspladser. Det skriver DR Sjælland.

Lav erhvervsudvalg

I en undersøgelse Dansk Erhverv har lavet, erkender næsten halvdelen af kommunaldirektørerne, at det "ikke er gået så godt, som de havde håbet de sidste 4 år".

Løsningen ligger ellers langt henad vejen lige for, siger underdirektør for regional erhvervsudvikling hos Dansk Erhverv, Niels Milling.

- Kommunerne skal lave erhvervsudvalg med politikere og erhvervsliv. De skal diskutere løsninger og muligheder. Og så skal de lave én indgangsportal med ét telefonnummer, så iværksættere og virksomheder kan få hurtigere svar, siger Niels Milling til DR Sjælland og fortsætter:

- Og det har kun en tredjedel af kommunerne gjort indtil nu.

Myndigheds-genet i baggrunden

Dansk Industri gav tidligere på året Vordingborg karakteren "landets dårligste erhvervskommune". Et stempel kommunen også fik i 2011.

Blandt andet derfor vil det borgerligt/liberale valgforbund af Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti efter kommunalvalget have nedsat et erhvervsudvalg for at lette bureaukratiet.

- Det er et politisk ansvar at få et service-gen ind hos vores ansatte. Vi skal have myndigheds-genet lidt mere i baggrunden, siger Venstre i Vordingborgs borgmesterkandidat, Knud Larsen, til DR Sjælland.

Risikerer længere sagsbehandling

Socialdemokraternes bejler til samme borgmesterpost, Martin Leider Olsen, vil også lette virksomhedernes kamp for kommunalt samarbejde.

Men han mener dog, at endnu et politisk udvalg vil betyde længere sagsbehandlingstid.

- Så skal man behandle sager både i erhvervsudvalget og i udvalg for Økonomi, Planlægning og Udvikling. Man kan også forestille sig, at der er sager, der skal behandles både i erhvervsudvalget og teknikudvalget, siger Martin Leider Olsen til DR Sjælland.


Nyhedsoverblik