Hashmistænkt rocker tog sit eget liv i fængslet

Dødsfald på Politigårdens Fængsel i København: Varetægtsfængslet for hashhandel hængte sig i cellen. Det sker dagen efter politiaktionen på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En af de formodede hovedpersoner i en stor hashsag er fundet død i Politigårdens Fængsel i København dagen efter en storstilet politiaktion rettet mod hashsalget på Christiania.

Angiveligt skal rockeren have begået selvmord ved hængning, oplyser politiet.

- Det er formentlig selvmord, og det undersøges nu. Muligvis skal der foretages en obduktion, siger Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.

I den forbindelse skal det også klarlægges, om den afdøde eventuelt var påvirket af medicin, lyder det fra politiet.

Den 41-årige Michael Brokside fra Hells Angels var en af 80 personer, der blev varetægtsfængslet efter den storstilede aktion mod 150 adresser rundt om på Sjælland.

Blandt de fængslede er flere medlemmer af Hells Angels.

Politiet mener, at Brokside havde rollen som én, der styrede en stor del af handlen med hash i Pusher Street i København.

Fængslet på Politigården i København hører under Kriminalforsorgen.

Her anbringes normalt fanger, som har forsøgt at flygte eller har optrådt voldeligt. Derfor er sikkerhedsforanstaltningerne her særligt høje i forhold til andre arresthuse.

Kriminalforsorgen havde på forhånd fået besked om aktionen og var derfor forberedt på et stort rykind. Derfor er nogle af de nu varetægtsfængslede placeret to og to i celler, som normalt bebos af en enkelt person.

Men Michael Brokside sad alene i sin celle, oplyses det.

I flere år har den 41-årige været under mistanke for tæt kontakt til hashmarkedet i Christiania.

Under den store rockerkrig fik Michael Brokside en hovedrolle, idet han i Københavns Lufthavn i 1996 affyrede flere skud og dræbte Bandidosrockeren Uffe Larsen.

Han blev idømt 16 års fængsel for forbrydelsen.

Opklaringen skete blandt andet takket været en indsmuglet mobiltelefon i Vestre Fængsel. Politiet lyttede med, da han lå under dynen i sin celle og førte lange samtaler med sine kammerater uden for murene.

/ritzau/


Nyhedsoverblik