Fibernettet løb uden om Atterup

I en lille landsby i Nordvestsjælland er et ægtepar godt trætte af deres langsomme internethastighed. Især fordi flere landsbyer omkring dem har fået fibernet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 2020 skal alle have adgang til internet med en hastighed på 100 Mbit download, hvis det står til regeringen.

På Ærtebjergvej i Atterup ved Grevinge i Nordvestsjælland har Bente og Bent Olesen en hastighed på 3,5 Mbit - vel at mærke, når naboerne ikke også er på internettet.

- Alle programmer nu til dags er lagt an på, at man har en internetforbindelse, som kan klare minimum fem megabit, men det kan vi slet ikke få herude, siger Bente Olesen til TV2 ØST.

Glem alt om internet-tv
Den langsomme hastighed betyder, at video-on-demand for eksempel er udelukket.

- Hvis vi skal se fjernsyn, så tager det riiimelig lang tid for bare at få en stump film ned, og den tålmodighed har jeg simpelthen ikke, fortæller Bente Olesen.

Ægteparret har bredbånd via TDC's kobberkabler. Ved siden af har naboen Telenor, men det er ikke bedre.

- Vi flyttede herop for ti år siden, og vi har i alle ti år kæmpet for at få noget internet, som vi kan bruge til noget, fortæller Zafir Bæk.

SEAS gravede uden om Atterup
Bare tre og fire kilometer fra Atterup har beboerne fået adgang til lynhurtigt bredbånd. I både Herrestrup og Atteruphuse har SEAS-NVE nemlig gravet fibernet ned, men energiselskabet gik udenom Atterup.

Rådet fra markedsdirektør for fiber, Claus Østergaard Olsen, er, at hvis man vil have fibernet ud til sin landsby, så er det en god idé at gå sammen med sine naboer og høre, om de også vil have fibernet. Vil de det, kan man fortælle det til energiselskabet, som så lover at se på beboernes ønsker.

- Den her uge har I sat fokus på IntetNet, som I kalder det, og det får os nu til at kigge lidt på, om vi skal afvige fra vores planer og sætte ind nogle steder, hvor der er udfordringer med at få bredbånd, siger Cluas Østergaard Olsen til TV2 ØST

 

 

 


Nyhedsoverblik