Elever i køkkenet

Der var godt gang i gryderne på Selandias kokke- og tjenerskole i Slagelse i dag. Men for en gangs skyld var det kokke-elevernes tur til at sidde til bords.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Panderne syder og der svedes over gryderne. Alt som det plejer i køkkenet på kokke- og tjenerskolen Selandia i Slagelse. Men kokkene er en anelse yngre end sædvanligt  - og det er der en særlig grund til:

 

 - Vi er blevet inviteret, fordi vi har vundet DM i hjemkundskab, forklarer en stolt hjemkundskabslærer, Mette-Marie Sørensen. Det er kun én uge siden at hendes 7. klasser fra Frederiksberg skole i Sorø tog førstepræmien, da mere end 2500 skoleelever dystede i madlavning under temaet "korn og sundhed".

 

Dét med konkurrencer kender kokkene fra Selandia alt til. Klaus Ladeby Jensen er en dem, der deltog i DM for kokke-elever i januar. I dag stod han klar til hjælpe eleverne fra Sorø med at videreudvikle deres retter og færdigheder. 

 

 - Det er fedt at se, at de bare går i gang. Og de er sindsygt hurtige, synes jeg. Det er fantastisk at se, siger Klaus Ladeby Jensen, der er elev på Selandia og i øvrigt arbejder på Pluto i København. Ikke alle eleverne fra Sorø deler hans drøm om at blive professionel kok. Men det er heller ikke formålet med elevernes hjemkundskabstimer:

 

 - Det handler om, at vi får nogle elever, som er bevidste om hvad de spiser og bruger tid på at lave mad i hverdagen, forklarer Mette-Marie Sørensen. 

 

Ud over æren vandt eleverne fra Frederiksberg skole også 5000,- kroner.

 


Nyhedsoverblik