Dragsholm Slot verdens nummer 2

Dragsholm Slot i Hørve er netop blevet kåret som en af verdens bedste hotelrestauranter og bliver rost for deres kreative brug af lokale råvarer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Verdens næstbedste hotelrestaurant. Den titel kan Dragsholm Slot nu bryste sig af. Det amerikanske gastro- og rejsemagasin Bon Appétit har netop kåret Dragsholm Slot som et ’Food Lover’s Hotels 2014’, der er en udmærkelse over steder i verden, der er værd at rejse efter.

Det skriver slottet i en pressemeddelelse.

Kulinarisk opdagelse

Bon Appétit skriver om Dragsholm Slot, at maden er en kreativ kulinarisk opdagelse i de lokale- og hjemmelavede ingredienser, der er lige så dramatisk, som de historiske omgivelser, maden spises i.

De kårede internationale hotelrestauranter indeholder foruden Dragsholm Slot steder, der er placeret eksotisk, isoleret eller centralt fra Nordsverige, Paris til Belize. Og alle formår at basere deres hotelrestaurant på lokale afgrøder og lokalt dyrkede ingredienser på en måde, så det giver mening med områdets natur og historie, og det koncept er noget Dragsholm Slot har arbejdet målrettet på.

- Jeg er simpelthen så glad og stolt over den anerkendelse, der vises Dragsholm Slot og hele teamet omkring det. Vi har de seneste mange år arbejdet hårdt og ambitiøst på at bringe Dragsholm Slot og vores område på det gastronomiske verdenskort. Vi ønsker at sætte en standard på tallerkenen ved at bringe fjordens smag, jordens grøder og slottets 800-års kulturhistorie i spil. Vores gæster skal have en klar oplevelse af, at de spiser ved Lammefjorden af Lammefjorden, siger Dragsholms ejer og direktør Mads Bøttger, der henviser til at Lammefjordens inddæmning blev sat i gang af en af slottets gamle lensbaroner.

I selskab med Japan, Mexico og Fransk Polynesien

Kun Belcampo, Punta Gorda i Belize overgår Dragsholm Slot på den fornemme liste, der også tæller hotelrestauranter i Israel, Mexico, Fransk Polynesien og Japan.

Det er den tidligere souschef på Noma, Claus henriksen, der er køkkenchef på Dragsholm Slot, og han fortæller i pressmeddelelsen, at holdet bag succesen er både i marken, urtehaven og ved havet for at samle råvarer til menuerne.

- Råvarerne fra egnen og den inddæmmede Lammefjord er vores store kærlighed i køkkenerne. Det giver et særligt forhold til råvarerne til daglig at være omringet af dem, og vi bruger lang tid på at samle og eksperimentere med terroirets flora og fauna. Vi gør alt for at give gæsterne det bedste, der høstes og bringe råvarerne friske og naturlige på bordet. Maden skal ligne sig selv og smage af sig selv, fortæller Claus Henriksen.

Her kan du se listen over verdens bedste hotelrestauranter:

  • Belcampo, Punta Gorda, Belize
  • Dragsholm Castle, Hørve, Denmark
  • Efendi Hotel, Acre, Israel
  • Fäviken Magasinet, Järpen, Sweden
  • Hôtel Relais Saint Germain, Paris, France
  • Il Pellicano, Tuscany, Italy
  • La Grenouillère, Nord-Pas-de-Calais, France
  • La Villa del Valle, Baja California, Mexico
  • Le Taha'a, Motu Tautau, French Polynesia
  • Park Hyatt Tokyo, Japan
  • The Royal Mail Hotel, Victoria, Australia

 


Nyhedsoverblik