Komikere vil sælge Lolland til Donald Trump

Satiregruppen Magt har et godt tilbud til USA's præsident Donald Trump. De vil blandt andet sælge Lolland til supermagten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I anledning af den amerikanske præsidents nu aflyste besøg i Danmark havde satiregruppen Magt skrevet en velkomstsang til Donald Trump.

quote Det ville være synd for Danmark, hvis Lolland blev solgt fra

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune

I den giver de seks medlemmer en masse bud på, hvad præsidenten kan købe af danskerne, når nu Grønland ikke er til salg.

- Han er jo forretningsmand og vi kan også godt lide at lave en god deal, så vi foreslår, at han kan få dejlige Lolland her i stedet for, siger entertainer Jonas Stimose.

Magt foreslår, at Donald Trump for eksempel kan bygge højhuse på øen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune, havde svært ved at holde smilet tilbage, efter han havde set videoen fra satiregruppen.
Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune, havde svært ved at holde smilet tilbage, efter han havde set videoen fra satiregruppen. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Der er masser af gode byggegrunde hernede, som han kan bygge Trump Towers på, han kan eventuelt øve sig i at bygge sin mur her mod Tyskland eller Langeland, hvis han er til det, så der er masser af gode muligheder for sådan en forretningsmand som Trump på Lolland, siger Jonas Stimose.

Borgmester: - Det ville være synd

Holger Schou Rasmussen (S), der er borgmester i Lolland Kommune, synes godt om velkomstsangen. Han mener dog ikke, at det er en særligt god idé at sælge Lolland til amerikanerne.

jan_monrad_sommerhus_kort.jpg
Læs også
Komiker melder Google til politiet
jan_monrad_sommerhus_kort.jpg
Læs også
Komiker melder Google til politiet

- Jeg synes, det ville være synd for Danmark, hvis Lolland blev solgt fra, fordi vi er faktisk vigtige for Danmark, siger borgmesteren.

- Vi eksporterer rigtig meget, og vi tager os også rigtig meget af fællesskabet i Danmark, siger Holger Schou Rasmussen.

Hør satiregruppen Magts velkomstsang her. Artiklen fortsætter under videoen.

Men hvis nu Donald Trump skulle have lyst til at bygge et højhus på Lolland, så er den socialdemokratiske borgmester ikke helt afvisende.

- Hvis han skulle bygge noget, så skulle det være nede på sydkysten, siger Holger Schou Rasmussen.

- Jeg kan sagtens se nogle højhuse her. Det er ikke det, vi har mest af, for der er jo meget fladt. Så et højhus midt på Lolland vil kunne ses langt væk ligesom det, man vil lave i Ikast-Brande. Et 300 meter højt højhus vil man kunne se helt op midt på Sjælland, vil jeg tro, siger borgmesteren.

Kan lære Trump noget

Det er dog ikke kun Lolland, satiregruppen Magt vil sælge til Donald Trump.

I sangen sætter de blandt andet det danske fodboldlandshold og Naser Khader til salg, og hvis Trump er interesseret i en anden ø end Lolland, så er Rasmus Stimose klar til at sælge ud.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flere lollikker har også taget godt imod sangen fra satiregruppen.
Flere lollikker har også taget godt imod sangen fra satiregruppen. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Har Trump et godt tilbud, så er vi klar til at sælge ud af både Bornholm og Samsø og Læsø og Anholt. Der er ikke den ø, som ikke er til salg, hvis prisen er rigtig, siger han.

Grønland er ikke til salg

Den amerikanske præsident Donald Trump havde annonceret, at han ville besøge Danmark i begyndelsen af september, men meddelte natten til onsdag, at han udskyder besøget.

Det sker, efter statsminister Mette Frederiksen (S) har slået fast, at Grønland ikke er til salg.

quote Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk

Mette Frederiksen (S), statsminister

- Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk, sagde hun.

Danmark og USA skulle på mødet blandt andet have diskuteret både de sikkerhedspolitiske og klimarelaterede udfordringer i Arktis.

Susanne Grue Jørgensen
Læs også
Verdens fineste gobeliner udstilles i gammel fabrik på Lolland
Susanne Grue Jørgensen
Læs også
Verdens fineste gobeliner udstilles i gammel fabrik på Lolland

Forud for det nu aflyste besøg har USA også haft følere ude til Danmark om at lade Hæren og Søværnet støtte amerikanske styrker i Syrien samt en kommende flådemission ved Iran.

Den mulighed er der fortsat, og Mette Frederiksen understregede onsdag, at aflysningen ikke kommer til at spille ind i den danske beslutning om at imødekomme amerikanerne eller ej.


Nyhedsoverblik